O nas

Manekenska šola

ZGODOVINA

O NAŠI AGENCIJI

Vulcano Models je modna agencija za promocijo in dogodke, ustanovljena je bila leta 1994. Naša prva ljubezen so modne revije, ob tem pa organiziramo koncerte, praznovanja obletnic podjetij, seminarje, ustvarjalne delavnice, animacije. Posredujemo manekene, fotomodele in hostese.

Vulcano models je po številu manekenov vodilna slovenska modna agencija.

Naše stalnice so:

  • Otroška manekensko-plesna šola za mlade od 4 do 14 let
  • Mladinska manekensko-plesna šola za mlade od 14 do 28 let
  • Šola samozavesti za mlade; predavanja skupinam manekenske šole; individualna srečanja

V agenciji sodeluje številna ekipa ustvarjalnih, navdušenih stalnih in zunanjih sodelavcev, strokovnjakov z vrhunskimi referencami iz različnih področij: trženja, oblikovanja, mode, fotografije, produkcije, stylinga, ličenja, koreografije, glasbe, plesa...., ki pri svojem delovanju dosledno upoštevamo načelo: promocija je naša naloga, popolnost pa naš cilj. Vsi si po najboljših močeh prizadevamo, da je naše delo opravljeno kakovostno in profesionalno.

MANEKENSKA ŠOLA

OTROŠKA

Pohvalimo se lahko z več kot 20-letno kontinuiteto uspešno opravljenih manekenskih šol za otroke od 4 do 14 let. Leta 1994 smo prvi v Sloveniji začeli z manekensko-plesno šolo za otroke in najstnike.

Program šole vsebuje učenje lepe zdrave drže, samozavestnega javnega nastopanja, hoje po modni pisti, osnove poziranja ter predstavitev dela manekenov in fotomodelov in je prilagojen različnim starostnim skupinam otrok.

Cilj šole je, da vsak otrok pridobi občutek za elegantno gibanje in zdravo samozavest, kar je pomembno tudi v vsakdanjem življenju. V okviru šole imamo tudi fototermin, kjer vsakemu udeležencu izdelamo book.

Z otroki delajo naši strokovni sodelavci, ki imajo odlične reference in znanje na področju svojega dela: plesni pedagogi, manekenke, koreografinje, plesalke, vzgojiteljice in pantomimik. Otroci so pri nas torej zares »v dobrih rokah«.

MANEKENSKA ŠOLA

MLADINSKA

Program mladinske manekenske šole za člane med 15 in 28 letom starosti, je plod dolgoletnih izkušenj in sodelovanja mnogih priznanih strokovnjakov iz različnih področij, ki jih v okviru šole spoznavajo bodoči manekeni in fotomodeli.

Udeleženci se učijo lepe drže, učenje pravil hoje po modni pisti, samozavestnega nastopanja, učenje poziranja, imajo video predstavitev dela fotomodelov in manekenov, šolo ličenja, predavanje in vaje o stylingu ter zdravi samozavesti.

V okviru šole je seveda tudi profesionalni fototermin za izdelavo booka, s sodelovanjem vizažista in frizerja. Ob zaključku udeleženci prejmejo diplome in s tem imajo možnost nadaljnjega sodelovanja z našo agencijo.

Šola traja 3 mesece, običajno poteka ob petkih popoldne in sobotah dopoldne-o točnem urniku se z udeleženci dogovorimo na spoznavnem srečanju.