Vse o piškotkih

Piškotki


O PIŠKOTKIH
Spletno mesto Vulcano Models uporablja sejne in lastne piškotke za zagotavljanje delovanja storitve informacijske družbe - spletne strani. V skladu z 157. členom ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah, Uradni list št. 109/2012) za sejne piškotke, ki zagotavljajo delovanje storitve informacijske družbe, ni potrebna izrecna privolitev uporabnika.
Spletno mesto Vulcano Models ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

PIŠKOTKI
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletno mesto naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika.

 

UPORABLJENI PIŠKOTKI
Spletno mesto Vulcano Models uporablja naslednje piškotke, ki ne zahtevajo izrecnega privoljenja uporabnika:
Spletno mesto Vulcano Models uporablja naslednje piškotke, ki ne zahtevajo izrecnega privoljenja uporabnika:
Vtičniki družbenih omrežij praviloma shranjujejo piškotke, s katerimi identificirajo svoje uporabnike. V teh primerih ne gre za piškotke spletnega mesta Vulcano models, ampak piškotke spletnega mesta družbenega omrežja.
Vsebina posamičnega vtičnika je lahko prilagojena uporabniku, če je le-ta uporabnik dotičnega družbenega omrežja. Vsebino vtičnika prikaže družbeno omrežje, Vulcano models nima vpliva na vsebino, niti vtičniku ne posreduje nobenih podatkov, na osnovi katerih bi vtičnik lahko identificiral uporabnika.
Spletno mesto Vulcano Models ne uporablja piškotkov, za katere bi bilo po ZEKom-1 (Zakon o elektronskih komunikacijah, Uradni list št. 109/2012) potrebno izrecno dovoljenje uporabnika.

 

Upravljanje piškotkov v brskalniku
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.