FAQ

Pogosta vprašanja

Kaj je Vulcano Models?

Vulcano Models je modna agencija za promocijo in dogodke, ustanovljena je bila leta 1994. Naša prva ljubezen so modne revije, ob tem pa organiziramo koncerte, praznovanja obletnic podjetij, seminarje, ustvarjalne delavnice, animacije. Posredujemo manekene, fotomodele in hostese.

Kako lahko postanem maneken/ka?

Vas zanima delo na področju mode? Bi sodelovali na modnih revijah, fotografiranjih, snemanjih reklam, spotov...? Si želite imeti profesionalne fotografije? Pridružite se več kot 2000 udeležencem, ki so uspešno opravili našo začetno manekensko šolo in s tem pripravljeni vstopili v svet mode. Naučili vas bomo potrebnega znanja in z dolgoletnimi izkušnjami in odličnimi poznanstvi skrbeli za to, da bo vaša pot v svet mode zanesljiva in varna. Pošljite nam prijavnico ali pa nas pokličite za več informacij.

Zakaj postati model?

Tudi vi občudujete čudovite modele na naslovnicah revij, v katalogih, spotih...? In sanjate o nepozabnih doživetjih, potovanjih, novih poznanstvih? Potem je naša manekenska šola prava za vas! Naučili vas bomo vseh potrebnih veščin, predvsem pa vam bomo realno predstavili prednosti in pasti tega poklica. Tako boste lahko varno in samozavestno stopili na pot v svet mode, si izoblikovali svoj stil, spoznali mnogo zanimivih ljudi, pridobili nove prijatelje, zaslužili nekaj denarja in si morda odprli vrata v poklicni uspeh. Ni malo deklet, ki so v času študija za našo agencijo vestno delale kot hostese, manekenke ali fotomodeli in zadovoljni naročniki so jim po končanem študiju ponudili možnost zaposlitve.

Pogoji in zahteve

Delo na področju mode v grobem delimo na tri področja: delo manekenov, fotmodelov in hostes. Za ta področja obstajajo različni pogoji. Za dekleta na splošno velja, da za delo hostes in fotmodelov ni predpisane višine, za delo na modnih revijah pa je zaželjena višina okoli 175 cm. Pri nas uspešno dela veliko manekenk, ki so nižje od teh zahtev, za delo v tujini pa želijo dekleta, ki so visoka med 178 in 182 cm. Seveda je zaželjen urejen, prijeten videz, skladen obraz, zdrava in negovana koža, lasje, nohti in skladno telo. V posameznih reklamnih akcijah se včasih iščejo tudi nevsakdanji obrazi, ali pa starejši in močnejši modeli, zato v agenciji razpolagamo z modeli različnih tipov in starosti. Pri moških je podobno: za delo na modni pisti je zaželjena višina med 183 in 195 cm, za delo fotomodelov pa višina ni tako pomembna. Tudi moški morajo imeti negovan obraz, kožo, lase ter zdravo in oblikovano telo. Velikokrat se (npr. za predstavitev poslovne mode) iščejo starejši moški modeli, tako da je starostna omejitev zelo ohlapna. Za vse modele pa velja, da morajo imeti profesionalen odnos do dela: na delo pridejo ob točno določenem času, urejeni in po navodilih naročnika delo opravijo po najboljših močeh. V času velike ponudbe modelov so to lastnosti, ki predpostavljajo predpogoj za uspeh. Poudariti moramo, da se v naše šole velikokrat vključijo udeleženci tudi samo zato, da bi izboljšali samozavest in se naučili stvari, ki jim bodo koristile v vsakdanjem življenju. Prav zaradi tega ob vpisu v šolo ni avdicije, ker želimo dati možnost za napredek širokemu krogu ljudi.

Kaj se naučijo hostese?

Pri Vulcano Models poskrbimo, da imajo hostese ustrezne komunikacijske sposobnosti; upoštevamo kriterije naročnika, izdelka ali priložnosti promocije, zanesljiv prihod, usklajen videz ,posredujemo tudi visokorasla dekleta z manekenskim znanjem, dekleta pridejo na delo naličena, z ustrezno pričesko. Poleg tega pa imamo odlične reference.

Kje vas lahko najdem?

Najdete nas lahko na naslovu: Ljubljanska cesta 5, 2311 Hoče. Ali pa nas kontaktirate na elektronski naslov info@vulcanomodels.com ali telefonsko številko 041 331 167

Prednosti modelov

Lep, samozavesten nastop, elegantna drža, znanje ličenja, stylinga, poznavanje bontona, pravil obnašanja, komunikacije, zdravega načina življenja ..., so zagotovo pogoji za uspeh na vseh področjih življenja. Dokazano je, da ljudje, ki obvladajo našteto, dosegajo v primerjavi z enako izobraženimi in sposobnimi ljudje veliko večji uspeh in posegajo po vodilnejših mestih. V času šolanja si modeli lahko prislužijo tudi nekaj denarja, spoznajo mnogo zanimivih ljudi in krajev. Za poznejša obdobja življenje si s pomočjo fotografij in posnetkov ustvarijo čudovite spomine.